Kirja avaa tutkimusraporttien vaikeasti lähestyttävän kielen ja esittää uusimman ihmisen ajattelua ja käyttäytymistä koskevan tiedon valaisevin esimerkein ja selkokielellä. 

Se kokoaa lukuisien eri tieteenalojen, kuten psykologian, sosiaalipsykologian, neurotieteen, kognitiotieteen, lääketieteen ja taloustieteen viimeisimmät löydökset ihmisen ajattelusta ja yhdistää ne johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi. 

Se tuo ihmisen käyttäytymisen tieteen tavallisen lukijan ulottuville ja osoittaa kuinka ihmisen evolutiivinen historia, aivojen rakenteet, havaintojärjestelmän toimintaperiaatteet ja ajattelujärjestelmän lainalaisuudet johtavat ihmisiä moniin virhepäätelmiin omasta itsestään ja maailmasta ympärillä.

JMX2.jpg

Osta kirja jälleenmyyjiltä


Kirjasta sanottua

“Kirja sisältää monta tärkeää oppia niin johtajille, tietotyöläisille kuin ihan tavallisille tallaajille.”
- Alf Rehn, liiketaloustieteen professori

“Erinomaisesti kirjoitettu, helppolukuinen tietopaketti. Sivu sivulta silkkaa dynamiittia. Elämä voi olla enemmän shakkia ja vähemmän rulettia.”
- Jan Saarinen, Talouspäällikkö, Julkisten -ja hyvinvointialojen liitto ry

“Tämä kirja on täyttä totta.”
- Timo Paukku, vuoden tiedetoimittaja 2011

“Martikainen on osannut valita käyttämänsä tutkimustiedot elävästi ja osuvasti ja vieläpä niin, että niiden merkitys ja painoarvo ihmisten, kuluttajien, päättäjien ja vaikkapa johtajien elämässä on ilmeinen.”
- Professori Göte Nyman, Helsingin Yliopisto, Käyttäytymistieteiden laitos

“Erinomainen teos arkiajattelun vinoumista. Yleistajuisesti ja mielenkiintoisesti kirjoitettu kirja, joka jokaisen omista uskomuksistaan vakuuttuneen olisi hyvä lukea.”
- Marjaana Lindeman, arkiajattelun tutkija, Helsingin yliopisto, Käyttäytymistieteiden laitos

“Joni Martikainen on kirjoittanut oivallisen kirjan ajattelumme säännönmukaisuuksista, joihin meidän kaikkien on hyödyllistä perehtyä.”
- Jukka Kaisla, psykologisen taloustieteen tohtori

“Kirja sopii mainiosti oheislukemistoksi esimerkiksi lukion kognitiivisen psykologian kurssille.”
- Arno Kotro, psykologian ja filosofian opettaja, VTM

“Martikainen on loistava kirjoittaja ja tieteen popularisoija. Hän osaa kääntää tutkimukset selkokielelle - ja yhdistää tutkimushavainnot omaan arkielämäämme.”
- Futuristi Elina Hiltunen, KTT, DI

“Lue se! Tulet yllättymään ja ymmärtämään.”
- Jussi Palomäki, pokeritutkija, Helsingin yliopiston kognitiotieteen yksikkö

“Martikainen on erinomaisen hyvin selvillä alan laajasta kirjallisuudesta ja osaa kirjoittaa iskevän tiiviisti, mutta kuitenkin ymmärrettävästi.”
- Emeritusprofessori Markku Ojanen, Tampereen yliopiston psykologian laitos


Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saaren kirja-arvio luettavissa täältä.

Kirja sai viisi tähteä Tampereen ylioppilaslehti Aviisin arvostelussa. Sanna-Kaisa Lähdeahon kirjoittama arvostelu on luettavissa täältä.

Lisää arvioita voi lukea ja oman arvionsa jättää täältä.